Het Vraag Profiel Instrument

Ieder kind heeft recht op onderwijs dat het beste past bij zijn of haar talenten, dit geldt ook voor leerlingen die extra ondersteuningsbehoefte nodig hebben. VPI is hét instrument waarmee scholen (PO/VO/MBO en Speciaal Onderwijs) gestructureerd, eenvoudig en snel informatie kunnen verzamelen over het welzijn van haar leerlingen.

Het programma stelt een ondersteuningsprofiel van het functioneren van de leerling in de groep samen. Hierdoor wordt het inzichtelijk welke extra ondersteuningshandelingen de leerkracht kan toepassen om tegemoet te komen aan de ondersteuningsbehoefte van de leerling. Het welzijn van de leerling in uw klas staat voorop!

Het VPI kan worden afgenomen bij alle leerlingen, ongeacht leeftijd, niveau van functioneren, ondersteuningsvragen en mogelijkheden.

vpi_vragen

product_article_vpi1

"Voor leerling én leerkracht"

Het in kaart brengen van de extra ondersteuningsbehoefte bij uw leerlingen, kan nog weleens lastig zijn. Met onderwijs experts hebben wij een wetenschappelijk onderbouwde tool ontwikkeld, waarmee dit nauwkeurig in kaart gebracht kan worden.

Lees meer

product_article_vpi2

"Aanbevolen door experts"

Door als leerkracht terug te gaan naar de basis en u vragen te stellen, gaat u vanuit een ander perspectief naar de leerling kijken. Met de jarenlange ervaring van onze onderwijs deskundigen is er een doeltreffende, genormeerde...

Lees meer

product_article_vpi3


"Is het VPI ook voor ouders?"

Als ouder wil je het allerbeste voor je kind. Daarom is het voor ouders ook mogelijk om gebruik te maken van het VPI.

Lees meer

Onze producten

Benieuwd naar onze overige producten? Bekijk wat wij u en uw school allemaal kunnen bieden!

Klik hier voor onze producten

Meer informatie

Bent u geïntereseerd in het VPI en opzoek naar meer informatie?

Klik hier voor meer informatie

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het VPI programma? Bezoek onze veelgestelde vragen pagina.

Naar veelgestelde vragen

Voor leerling én leerkracht

Het in kaart brengen van de extra ondersteuningsbehoefte bij uw leerlingen, kan nog weleens lastig zijn. Met onderwijs experts hebben wij een wetenschappelijk onderbouwde tool ontwikkeld, waarmee dit nauwkeurig in kaart gebracht kan worden.

Waarom het VPI?

  • Leerlingen beter laten functioneren
  • Onderbouwing voor de toelaatbaarheidsverklaring 
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • In één oogopslag een duidelijk beeld van de leerling

Een leerling komt pas aan leren toe, als u weet waar de leerling behoefte aan heeft. Op welke manier leert de leerling? Het VPI helpt u om inzicht te krijgen in deze ondersteuningsbehoefte, zodat u optimaal onderwijs kunt geven.

Naar boven

 

Aanbevolen door experts

Door als leerkracht terug te gaan naar de basis en u vragen te stellen, gaat u vanuit een ander perspectief naar de leerling kijken. Met de jarenlange ervaring van onze onderwijs deskundigen is er een doeltreffende, genormeerde vragenlijst samengesteld. Daarmee geeft het VPI u bevestiging of nieuwe inzichten in de ondersteuningsbehoefte van uw leerlingen. Het VPI is handelingsgericht en geeft u handvatten om met de leerling aan de slag te gaan.

Naar boven

Is het VPI ook voor ouders?

Als ouder wil je het allerbeste voor je kind. Daarom is het voor ouders ook mogelijk om gebruik te maken van het VPI. De mening van de ouders telt en geeft de leerkracht extra inzicht in de leerling. De leerkracht kan daarmee het onderwijs nog beter afstemmen voor uw kind.

Naar boven