Nieuwsbrief SchoolOAS – Zomer 2018

Na enkele dagen mooi weer in het voorjaar, is dan nu toch echt de zomer aangebroken… In ieder geval staat de schoolvakantie voor de deur! Dotcomschool wenst de 1e regio Zuid nu alvast een heerlijke zomer toe. De andere regio’s mogen nog even door, maar wensen wij uiteraard ook een mooie zomervakantie.

Voordat alle scholen hun deuren sluiten voor de vakantie, willen wij jullie nog een paar tips en aandachtspunten meegeven.
  • Het schooljaar wordt op 1 augustus overgezet naar het nieuwe schooljaar 2018/2019. Denk eraan dat jullie alle groepsevaluaties en groepsplannen voor die tijd hebben ingevoerd, omdat de groepen van het schooljaar 2017/2018 hierna definitief zijn afgesloten.
  • Heeft u de groepsindelingen al gemaakt en ingevoerd in het SchoolOAS en uitgewisseld met BRON? Dan bent u al voorbereid, zodat u het nieuwe schooljaar gelijk goed kunt starten. Nog niet gedaan? Op onze website vindt u instructiefilmpjes voor het makkelijk uitvoeren van alle nodige stappen.
  • Wilt u veilig en betrouwbaar koppelen met o.a. Basispoort en digitale leermiddelen? Dan kunt u vanaf 1 augustus 2018 gebruik maken van het ECK iD in het SchoolOAS. Het ECK iD valt onder het project Nummervoorziening en is gebaseerd op het gebruik van pseudoniemen voor het veilig uitwisselen van leerlinggegevens tussen leveranciers. Het schoolbestuur kan het activeren van het ECK iD aanvragen, meer informatie over wat het schoolbestuur hiervoor moet doen leest u hier.

Graag informeren wij jullie over de bereikbaarheid van onze telefonische helpdesk tijdens de zomervakantie. De helpdesk blijft ook dit jaar geopend gedurende de volledige zomervakantie, alleen in de periode van 23 juli tot 20 augustus is er een zomerbezetting.

Uiteraard kunt u ons altijd per e-mail bereiken, via support@dotcomschool.nl.