Nieuwsbrief SchoolOAS – september 2017

Nu regio Noord is gestart is het nieuwe schooljaar voor iedereen weer begonnen na een welverdiende vakantie en is dit een goed moment om u op de hoogte te brengen. Er zijn weer mooie wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van gebruikerswensen van onze klanten uit de praktijk en de landelijke standaarden zijn bijgewerkt.

Het SchoolOAS is weer helemaal up-to-date met de nieuwste aanpassingen voor de OSO koppeling. Hieronder lichten we de aanpassingen toe:
  1. Start u dit schooljaar met OSO? Download dan eerst de handleiding SchoolOAS 5 OSO, zodat u weet welke stappen u moet doorlopen.
  2. Het registreren van het aanleverpunt is veranderd en nog beter beveiligd in het SchoolOAS. Let op, dit geldt alleen wanneer u OSO voor het eerst gaat gebruiken in het SchoolOAS. Klanten die reeds gebruik maken van OSO, hoeven geen actie te ondernemen.
  3. Het OSO dossier kan gedeeltelijk zelf door u samengesteld worden.
  4. Er zijn een aantal verplichte onderdelen en deze kunnen uitgebreid worden met optionele onderdelen. U heeft bijvoorbeeld de keuze wel of geen toetsen mee te sturen. Het dossier wordt daardoor samengesteld op het moment dat u het OSO dossier klaarzet.
  5. Er is een extra overstapprofiel toegevoegd: Binnen-brin. Dit is voor overdracht naar een ander systeem met hetzelfde brinnummer.
  6. Hiervoor is geen ouderlijke toestemming vereist.
  7. Het OSO dossier kan gedownload worden als PDF, nadat het dossier is klaargezet. Het PDF-bestand bevat alle (optionele) informatie die is klaargezet voor overdracht.
  8. Het OSO-overzicht wat gegenereerd kan worden bij het onderdeel Overzichten is bijgewerkt. Alle mogelijke onderdelen zijn aanwezig op het overzicht. Bij de onderdelen die optioneel meegestuurd kunnen worden ziet u staan “(optioneel)”.
Op veler verzoek zijn de adreslijsten met geboortedatum en geslacht weer toegevoegd. Dit is “Adreslijst (adres 1) uitgebreid” en “Adreslijst
(adres 1 en adres 2) uitgebreid”.

Bij het zoeken en selecteren van meerdere leerlingen en groepen, blijft de zoeklijst opengeklapt staan, zodat er meerdere leerlingen en groepen tegelijkertijd geselecteerd kunnen worden.

Bij de Algemene rapport instellingen is de optie toegevoegd om op halve cijfers af te kunnen ronden.

Via de algemene rapport instellingen kunnen de actieve rapportperiodes nu ingesteld worden o.b.v. start- en einddatum. Wanneer de einddatum is verstreken, start automatisch de volgende rapport periode.

Het is nu ook mogelijk om een eigen huisstijl in te stellen voor de opmerkingen in het rapport.

Voor uitgebreidere uitleg over de rapport instellingen, zie de uitleg in de handleiding SchoolOAS 5 OASBeheer.

Wilt u altijd en snel op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom ons bedrijf, leuke acties en onze producten? Like onze facebookpagina of volg ons op twitter, of beiden natuurlijk!
Toch nog wat ondersteuning nodig? Stuur dan gerust uw vragen
per e-mail naar support@dotcomschool.nl.