Nieuwsbrief SchoolOAS – juni 2017

Ondanks het heerlijke weer van de afgelopen tijd gaat het schoolleven gewoon door. Daarom informeren wij u graag over een nieuwe, gerealiseerde koppeling met Uitgeverij Malmberg en hebben wij advies voor u om de overgang van het schooljaar zo eenvoudig mogelijk te maken.

Wilt u altijd en snel op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom ons bedrijf, leuke acties en onze producten? Like onze facebookpagina of volg ons op twitter, of beiden natuurlijk!

Het is vanaf 1 juni 2017 mogelijk om automatisch toetsresultaten uit te wisselen tussen de Malmberg resultatenmonitor en het SchoolOAS. U ziet de leerresultaten van de leerlingen hierdoor automatisch terug in het SchoolOAS. Behaalde resultaten hoeven dus niet meer overgetypt te worden.

Uitwisseling van gegevens vindt alleen plaats wanneer de school hier toestemming voor geeft, door de koppeling in te stellen. De ICT-coördinator dient hiervoor eerst bij de helpdesk van Dotcomschool, per e-mail (support@dotcomschool.nl), een autorisatiesleutel op te vragen o.v.v. het brinnummer van de school.

De beheerder van uw Malmberg licentie dient de ontvangen autorisatiesleutel in het beheerdeel van de Malmberg software bij de tab ‘LAS-koppeling’ in te voeren.

Kijk voor meer informatie in de Beheerders handleiding van Malmberg op pagina 21. U vindt de handleiding hier.

Binnenkort heeft u inzicht in de groepsindelingen voor het aankomende schooljaar. Om het nieuwe schooljaar zo goed mogelijk voor te bereiden, kunt u nu al, administratief, de volgende gegevens klaarzetten/doorvoeren.

1. De leerlingen van groep 8 uitschrijven naar VO.
    Bekijk hier de instructiefilm.
  2. De groepen klaarmaken voor volgend schooljaar, dit kan op twee manieren of een combinatie hiervan:
    1. De groepen van dit schooljaar dupliceren en waar nodig aanpassingen doen.
    2. Nieuwe groepen aanmaken, instellen en de juiste medewerkers koppelen. Bekijk hier de instructiefilm.
  3. De leerlingen indelen in de nieuwe groepen.
    Bekijk hier de instructiefilm.
  4. Alle actieve leerlingen uitwisselen met BRON.
    Bekijk hier de instructiefilm.

De betreffende stappen staan ook beschreven in de handleiding: 'SchoolOAS 5 Stappenplannen'. Bekijk de handleiding hier.

Toch nog wat ondersteuning nodig? Stuur dan gerust uw vragen
per e-mail naar support@dotcomschool.nl.