Nieuwsbrief SchoolOAS – februari 2017

Volgende week gaat de voorjaarsvakantie voor regio Noord alweer van start,
dit betekent dat de eerste toetsen van het schooljaar weer zijn afgenomen en geïmporteerd. Afgelopen periode hebben wij gebruikt om enkele aanpassingen door te voeren in het SchoolOAS, waarover wij u hieronder graag informeren.

1 maart 2017 zal er systeemonderhoud gepleegd worden aan het SchoolOAS. De applicatie zal deze woensdag van 16.30 uur tot 19.00 uur
niet beschikbaar zijn.
Nog voordat de toetsperiode begonnen was hebben wij de DULT-koppeling aangepast waardoor gecorrigeerde niveauscores geïmporteerd worden.
Dit werd mogelijk door een recente aanpassing van Cito aan de DULT-koppeling. De gecorrigeerde niveauscores indien aanwezig worden dus altijd 1:1 overgenomen vanuit het Cito LOVS.
Bij het aanmaken en bewerken van plannen en verslagen hebben wij een aanpassing gedaan, waardoor de werkbalk bij het invoeren in het scherm zichtbaar blijft.
Altijd de nieuwste DLE-tabellen met een voordelig abonnement op het DLE Boek en de aanvullingen

Als gebruiker van SchoolOAS heeft u toegang tot de meest recente digitale DLE-gegevens van alle bruikbare, in Nederland uitgegeven tests en toetsen. Voorwaarde hiervoor is dat u beschikt over het complete, officiële DLE Boek. Het voordeel van de papieren uitgave is dat u niet alleen een DLE-score krijgt, maar ook de gehele DLE-schaal van de diverse instrumenten, waardoor u een genuanceerder beeld krijgt van het niveau van de leerling.

Korting op boek en aanvullingen
Er is nu een voordelig abonnement op het DLE Boek en de aanvullingen (compleet tot en met januari 2017) beschikbaar. Hiermee krijgt u als gebruiker van SchoolOAS:

• 10% korting op het DLE Boek: u betaalt geen € 110,-
    maar slechts € 99,-.
  • 10% korting op de aanvullingen: u betaalt voor de aanvulling van januari 2017 geen € 22,50 maar slechts € 20,25.
  • De nieuwe aanvullingen als eerste automatisch toegestuurd. Uw DLE Boek is dus altijd up-to-date.

Om te profiteren van de korting dient u de kortingscode LAS2017 in te vullen in het afrekenproces.

Klik hier voor uw bestelling en abonnement
BRON start begin 2017 met het vervangen van de beveiligingscertificaten
door de ODOC-certificaten, om de veiligheid te kunnen blijven garanderen.
Deze nieuwe certificaten zullen via de schoolbesturen worden verstrekt.

DUO informeert de besturen hierover via e-mail, wanneer zij aan de beurt zijn voor het vervangen van de certificaten. DUO verzoekt de besturen niets te doen en het bericht van DUO af te wachten.

De informatie voor het installeren van de nieuwe certificaten vindt u in de handleiding 'Administratie & BRON', in het hoofdstuk BRON koppeling, op onzesupportpagina.

Informatie over de nieuwe ODOC-certificaten vindt u op de website
van BRON.
Naar de informatiepagina van BRON
Wij wensen u, uw collega’s en de leerlingen, alvast een prettige voorjaarsvakantie!