Nieuwsbrief SchoolOAS – april 2017

De eindtoetsvoorbereidingen zijn in volle gang en daarom informeren wij u graag over de stappen en de gang van zaken met betrekking tot het invoeren of importeren van de eindtoetsresultaten. Er zijn dit jaar drie nieuwe eindtoetsen bijgekomen en deze kunnen uiteraard ook ingevoerd worden in het SchoolOAS! Hieronder alle informatie voor u op een rijtje.

Welke eindtoets kan worden geïmporteerd met een bestand en welke moet handmatig ingevoerd worden?

1. Centrale Eindtoets (RCET), deze eindtoets kan geïmporteerd worden via het onderdeel Import/export.
  2. Route 8, deze eindtoets kan geïmporteerd worden via het onderdeel Import/export.
  3. ICE Eindevaluatie Primair Onderwijs (IEP), deze eindtoets kangeïmporteerd worden via het onderdeel Import/export.
  4. AMN eindtoets, deze eindtoets kan geïmporteerd worden via het onderdeel Import/export.
  5. CESAN eindtoets, deze eindtoets moet handmatig ingevoerd worden via het onderdeel Selectie invoer.
  6. Dia-eindtoets, deze eindtoets moet handmatig ingevoerd worden via het onderdeel Selectie invoer.
SchoolOAS is dit jaar geoptimaliseerd voor het importeren van de eindtoetsresultaten. U kunt het .zip-bestand wat u download in uw eindtoetsportal direct importeren in het SchoolOAS. Indien u gebruik maakt van de module Bestandsopslag, worden ook de extra leerlingrapporten als
PDF-bestand direct
bij de leerlingen opgeslagen.

In onderstaande instructiefilm ziet u hoe u de eindtoetsresultaten kunt importeren.

De eindtoetsresultaten handmatig invoeren kunt u doen via de Selectie invoer bij het onderdeel Leerlingen. Om de administratieve last te verminderen hoeven alleen de noodzakelijke velden voor de BRON registratie in het SchoolOAS ingevoerd te worden.

In onderstaande instructiefilm ziet u hoe u de eindtoetsresultaten handmatig kunt invoeren.

Alle handleidingen en de stappenplannen op de supportpagina van onze website zijn up-to-date met alle instructies en informatie met betrekking
tot de eindtoetsen.

U vindt alle bijgewerkte handleidingen via de volgende link:

Wij wensen u, uw collega’s en de leerlingen, alvast een prettige meivakantie!

Gildenveld 13-15  -  3892 DC Zeewolde   -   T 036 5472111

Stuur ons een e-mail: